تعویض فیلتر اکسیژن ساز

ما در این مطلب به مبحث تعویض فیلتر اکسیژن ساز می پردازیم. هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده می‌شود، توسط تکنسین‌های دانش آموخته‌ی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند.

وسایلی همچون فشارسنج‌ها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژن‌سازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیط‌های درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانی‌مدت ممکن است با اختلال روبه‌رو شوند یا یکی از قطعات آن‌ها دچار سوختگی شود. در این صورت می‌توان از طریق شماره‌های تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

تعویض فیلتر اکسیژن ساز

دستگاه های اکسیژن ساز در برندهای مختلف در بازار موجود می باشند. برندهای مطرح عبارتند از Zyclas Med، Naidek، Yuvel، Zenit Med، Philips، Oxaz، Nafs Yar، Oxygen Plus، Air Sep، Yoyo، MG و Inogen Oxygen. دستگاه های تولید شده توسط این برندها ساختاری مشابه دارند و همه آنها نیاز به تعویض فیلتر دارند.

 فیلتر دستگاه اکسیژن ساز قابل شستشو بوده و باید هفته ای یکبار با آب معمولی و بدون مواد شوینده شسته و خشک شود. هوای اطراف شما نه تنها از اکسیژن خالص تشکیل شده است، بلکه حاوی گرد و غبار و آلاینده است.

بیشتر بخوانید:تعمیر اکسیژن ساز خانگی

تعویض فیلتر دستگاه اکسیژن ساز خانگی

همانطور که گفتیم فیلتر نقش بسیار مهمی در تصفیه اکسیژن تحویلی به بیمار دارد. بنابراین، این فیلتر باید هر چند وقت یکبار شسته شود. پس از شستن فیلتر صبر کنید تا کاملا خشک شود.

اگر بعد از خشک شدن روی فیلتر شکاف یا پارگی دیدید، وقت آن رسیده است که فیلتر اکسیژن ساز خانگی خود را تعویض کنید. فیلترها را می توان برای یک دوره استاندارد از 6 ماه تا 1 سال استفاده کرد.

فیلتر اولیه اکسیژن ساز باید هر 6 تا 12 ماه یا بعد از 3 تا 4 هزار ساعت کارکرد بسته به میزان استفاده تعویض شود. اگر از این دستگاه در فضاهای پر از دود، گرد و غبار و آلاینده استفاده می کنید، بهتر است در مدت زمان کوتاه تری آن را تعویض کنید.

چگونه فیلتر دستگاه اکسیژن ساز را تعویض کنیم؟

  • ابتدا دستگاه را خاموش کرده و دریچه فیلتر گرد و غبار را در کنار یا پشت دستگاه باز کنید.
  • فیلتر را بردارید و با آب گرم و مقداری مایع ظرفشویی بشویید.
  • فیلتر را کنار بگذارید تا کاملا خشک شود.
  • پس از خشک شدن فیلتر آن را در غلیظ کننده قرار می دهیم و سپس دستگاه را روشن می کنیم.
  • اگر می خواهید فیلتر قدیمی را با فیلتر جدید جایگزین کنید، کافی است فیلتر جدید را مانند فیلتر قبلی در جای خود ثابت کنید.

دستگاه اکسیژن ساز مشکل دار چه علائمی دارد؟

همانطور که می دانید بسیاری از دستگاه ها به خصوص تجهیزات پزشکی پس از مدتی دچار مشکل شده و نیاز به تعمیر دارند. دستگاه اکسیژن ساز نیز از این قاعده مستثنی نیست، زیرا ممکن است به مرور زمان علائم استفاده از آن را نشان دهد.

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز در همان ابتدای بروز علائم می تواند تاثیر بسزایی در طول عمر و دوام دستگاه داشته باشد. بنابراین در صورت مشاهده علائمی مانند لرزش دستگاه، گرم شدن بیش از حد معمول، روشن شدن چراغ هشدار، صدای دستگاه و به طور ناگهانی از کار افتادن دستگاه، سریعا آن را تعمیر کنید.

عیب یابی دستگاه اکسیژن ساز

مولدهای اکسیژن از اجزای مختلفی ساخته می شوند که می توان به فیلترها، کمپرسور هوا، شیر برقی یا شیر متحرک، مخزن اکسیژن، سیلندرهای زئولیت، فلومتر و شیشه مرطوب کننده اشاره کرد. لازم به ذکر است در صورت بروز مشکل در هر یک از قطعات دستگاه باید عیب یابی و تعمیر شود. همانطور که در قسمت قبل گفته شد، در صورت خرابی دستگاه، ابتدا باید اتصال برق به دستگاه را بررسی کنید. زیرا در صورت قطع برق چراغ نشانگر دستگاه خاموش می شود و در نتیجه دستگاه کار نمی کند.

اما در حالتی دیگر اگر دستگاه دزدگیر اخطار بدهد و چراغ نشانگر همزمان روشن باشد می توان گفت که دکمه محافظ مشکل دارد. بنابراین با روشن کردن دکمه محافظ به راحتی می توانید اکسیژن ساز را تعمیر کنید.

بیشتر بخوانید:عیب یابی اکسیژن ساز

از طرفی وقتی اخطار E03 روی صفحه دستگاه نمایش داده می شود و بعد از 3 ثانیه بوق به سرعت به صدا در می آید، می توانید متوجه شوید که مشکل از مانومتر دستگاه است. در این حالت گفته می شود که جریان خروجی از حد تعیین شده فراتر رفته است.

ممکن است هر 20 ثانیه یک بار صدای کوتاهی از دستگاه بشنوید و همزمان اخطار E01 را روی صفحه نمایش ببینید. در این حالت عیب دستگاه مربوط به مسیر اکسیژن است. بنابراین با بررسی شیلنگ اکسیژن می توانید متوجه شوید که گره یا مانعی در مسیر اکسیژن وجود دارد یا خیر. اگر مانعی نمی بینید باید برای تعمیر اکسیژن ساز به تعمیرکار حرفه ای مراجعه کنید.

کثیفی در فیلتر هوا همراه با بیپ مداوم دستگاه است که هر 6 ثانیه تکرار می شود و همچنین هشدار E02 را روی صفحه نمایش می دهد. کافی است با تمیز کردن فیلتر مشکل دستگاه را برطرف کنید.

خرابی کمپرسور و پایه های نگهدارنده باعث می شود دستگاه در حین کار به صورت غیرعادی ارتعاش کند. همچنین ناهمواری سطحی که دستگاه روی آن قرار دارد باعث لرزش دستگاه اکسیژن ساز و ایجاد صدای ناخوشایندی می شود.

تعمیر دستگاه اکسیژن ساز

پس از عیب یابی نوبت به تعمیر مولد اکسیژن می رسد. در این قسمت قصد داریم به بررسی تعمیر زئولیت، کمپرسور و تعویض فیلتر اکسیژن ساز بپردازیم.

تعمیر زئولیت

زئولیت وظیفه ذخیره و نگهداری اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز را بر عهده دارد و به عنوان یکی از مهم ترین اجزای این دستگاه شناخته می شود. بنابراین برای تعمیر زئولیت نیاز به تعویض این قطعه توسط تعمیرکار حرفه ای است. تعمیر حرفه ای این دستگاه به تمامی قطعات و روش های تعمیر آنها مسلط است. بنابراین با استفاده از روش های جدید و پیشرفته و همچنین با در نظر گرفتن نوع دستگاه و اندازه زئولیت جایگزین آن می شود.

تعویض فیلتر

تعویض فیلتر یکی از مهمترین اقداماتی است که می­ بایست تمامی مراحل آن با دقت انجام شود. در مرحله اول فیلتر را که معمولا در پشت و یا کنار دستگاه تعبیه می­ شود، خارج کنید تا بتوانید شست و شو و تعویض فیلتر را به راحتی انجام دهید.

بیشتر بخوانید:سرویس و نگهداری اکسیژن ساز

درباره کرج طب

کرج طب «KarajMed» یک مرکز فنی است که فعالیت خود را از سال 1388 به‌صورت حرفه‌ای در زمینه ارائه خدمات فنی در حوزه تجهیزات پزشکی را آغاز کرده است. کرج طب تا به امروز توانسته است در عمل به فعالیت خود به شکل کارآمد عمل کند.

به طوری‌که پس از گذشت بیش از دو دهه از فعالیت حرفه‌ای، همچنان در زمینه ارائه خدمات فنی تجهیزات پزشکی فعال بوده و از دانش روز تعمیرات و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی بهره می‌گیرد.

البته کرج طب خود عرضه کننده برخی از تجهیزات پزشکی موردنیاز در جهت تعمیرات این دستگاه‌ها است. این موضوع سبب می‌شود تا کرج طب به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی در تعمیرات وسایل پزشکی شناخته شود.

کرج طب یک شرکت فنی است، بنابراین خدمات گسترده‌ای دارد. به طوری‌که این مرکز می‌تواند خدمات خود در کلیه زمینه‌های زیر را ارائه کند:

هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده می‌شود، توسط تکنسین‌های دانش آموخته‌ی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند. وسایلی همچون فشارسنج‌ها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژن‌سازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیط‌های درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانی‌مدت ممکن است با اختلال روبه‌رو شوند یا یکی از قطعات آن‌ها دچار سوختگی شود. در این صورت می‌توان از طریق شماره‌های تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.


  • تعمیر اتوکلاو
  • تعمیر اکسیژن‌ ساز
  • تعمیر دستگاه فشار سنج
  • تعمیر میکروسکوپ
  • تعمیر رطوبت سنج
  • تعمیر بخور سرد و بخور گرم
  • تعمیر الکتروشوک