عوارض دستگاه سی پپ

ما در این مطلب به مبحث عوارض دستگاه سی پپ می پردازیم.هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده می‌شود، توسط تکنسین‌های دانش آموخته‌ی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند. وسایلی همچون فشارسنج‌ها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژن‌سازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیط‌های درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند. هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانی‌مدت ممکن است با اختلال روبه‌رو شوند یا یکی از قطعات آن‌ها دچار سوختگی شود. در این صورت می‌توان از طریق شماره‌های تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

عوارض دستگاه سی پپ

عوارض شایع بهره از دستگاه سی پپ شامل نشتی ماسک، اختلال در به خواب رفتن، گرفتن بینی و خشکی دهان میباشد. ولی اگر ماسک یا دستگاه سی پپ برای شما متناسب نیست، انتخاب های دیگری دارید. اکثر ماسک‌ های دستگاه سی پپ را می‌توان برای کمک به سادگی بیشتر تنظیم نمود.

عارضه های دستگاه سی پپ

1. مشکل عادت به ماسک از عارضه های دستگاه سی پپ

اول تلاش کنید فقط ماسک دستگاه سی پپ را برای مدت کمی در حالی که بیدار هستید استفاده نمایید. به طور مثال، موقع دیدن تلویزیون. بعد تلاش کنید از ماسک و شلنگ در حالی که دستگاه سی پپ روشن میباشد در مدت روز در حالی که بیدار هستید استفاده نمایید.

وقتی که به این حس عادت کردید، هر دفعه که می‌خوابید از جمله موقع چرت زدن از دستگاه سی پپ استفاده نمایید. تنها استفاده از دستگاه سی پپ هر از چند وقتی ممکن است عادت به آن را به تعویق بیندازد.

بیشتر بخوانید: بای پپ چگونه کار میکند؟

2. تحمل فشار هوا از عارضه های دستگاه سی پپ

امکان دارد بتوانید با بهره از دستگاهی با خصوصیت “رمپ” بر این مشکل غلبه نمایید. این تنظیم به شما قابلیت می دهد با فشار هوای کم شروع نمایید. بعد دستگاه سی پپ به صورت خودکار و به آرامی فشار هوا را به درجه ای که شما به خواب می‌روید بالا میبرد. پزشک شما میتواند مقدار آن را تنظیم نماید.

اگر این خصوصیت کمکی نکرد، با پزشک خود راجع به تغییر دستگاهی صحبت نمایید که به صورت خودکار و مداوم فشار را در زمان خواب تنظیم میکند. به طور مثال، دستگاه فشار مثبت مسسیر هوایی دو سطحی بای پپ است که فشار بیشتری را موقع دم و کمتر در زمان بازدم وارد می نماید.

3. خشک شدن و گرفتن بینی از عارضه های دستگاه سی پپ

چک کنید تا اطمینان حاصل نمایید که ماسک شما به خوبی به روی صورت شما قرار میگیرد. نشتی آن میتواند بینی شما را خشک نماید. اگر برای پیشگیری از شتی هوا مجبور به سفت نمودن تسمه ها هستید، ماسک به خوبی به روی صورت قرار نگرفته باشد.

یک سی پپ که حاوی یک رطوبت ساز گرم میباشد میتواند به شما کمک نماید. شما میتوانید سطح رطوبت را تنظیم نمایید.

بیشتر بخوانید: تعمیر دستگاه سی پپ

4. نشتی در ماسک، تحریک پوست یا زخم

نشتی در ماسک یا نامتناسب به این معنا است که فشار هوای مورد لازم شما را به صورت کامل کسب نمیکنید و امکان دارد پوست خود را تحریک نمایید. ماسک همینطور می‌تواند هوا را به درون چشم‌های شما هدایت نماید و موجب خشکی یا ریخت اشک آن‌ها شود.

تلاش کنید لنت ها و تسمه ها را تنظیم نمایید تا تناسب برتری داشته باشید. اگر ماسک روی بینی شما قرار میگیرد، اطمینان حاصل نمایید که روی پل بینی شما زیاد قرار نگیرد، چون می تواند هوا را به درون چشم شما هدایت نماید.

امکان دارد لازم باشد از تهیه کننده دستگاه سی پپ خود بخواهید که به شما کمک نماید تا یک ماسک با ابعاد متفاوت پیدا کنید، به ویژه اگر وزن شما خیلی تغییر کرده است.

یا یک سبک متفاوت مثل ماسکی که از بالش بینی استفاده می نماید، تست کنید. اگر دچار زوال پوست یا زخم هایی مثل روی بینی خود شدید، سریعا پزشک خود مطلع کنید.

5. اختلال در به خواب رفتن

بهره از ماسک به تنهایی برای مدتی در طول روز امکان دارد به شما کمک نماید تا به احساس آن عادت نمایید و آسوده تر به خواب بروید.

دستگاه هایی با خصوصیت های سطح شیب دار که به آرامی و به مرور فشار هوا را به مقدار فشار مشخصی در زمان خواب افزایش می‌دهند، امکان دارد موقع خواب راحت‌تر باشید.

پیروی از عادت های خواب عمومی خوب هم مفید است. به صورت مرتب ورزش نمایید و پیش از خواب از کافئین و الکل پرهیز کنید. تلاش کنید آسایش داشته باشید.

6. خشکی دهان

اگر شب‌ها از دهان تنفس میکنید یا با دهان باز می‌خوابید، بعضی از دستگاه‌ های سی پپ امکان دارد خشکی دهان را بدتر کنند. اگر از ماسک بینی استفاده مینمایید، بند چانه امکان دارد به بسته نگه داشتن دهان و کم شدن نشتی هوا کمک نماید.

دستگاهی با ماسک کلی صورت که دهان و بینی شما را میپوشاند هم امکان دارد برای شما خوب کار کند. یک مرطوب کننده گرم به همراه دستگاه سی پپ هم امکان دارد کمک کند.

بیشتر بخوانید: نحوه کار سی پپ

5 نمونه از عارضه های شایع موقع استفاده از دستگاه سی پپ

در زیر بعضی از عارضه های جانبی دستگاه سی پپ که عموما در اشخاص مبتلا به آپنه خواب با استفاده از دستگاه سی پپ تجربه می‌شود، از جمله عارضه های جانبی طولانی‌ وقت آورده شده است.

1. خشک شدن دهان از عارضه های سی پپ

اگر با دهان باز به خواب میروید، بعضی از دستگاه های سی پپ که تنها بینی را میپوشانند امکان دارد خشکی دهان را بدتر نماید. دستگاه هایی که دهان و بینی را پوشش میدهند همچنان میتوانند موجب خشکی دهان شوند چون موقع تنفس هوای تحت فشار از دهان خارج میگردد.

بیشتر بخوانید: تعمیرات دستگاه بای پپ

2. خشک شدن چشم از عارضه های سی پپ

اگر ماسک به خوبی نصب نشده باشد، هوا امکان دارد از اطراف لبه ها بیرون وارد شود، به ویژه وقتی که در طول خواب موقعیت خود را عوض میکنید. هوا قادر است در طول شب به چشمان شما وارد شود و موجب خشکی و سوزش چشمان در صبح گردد.

3. سردرد از عارضه های سی پپ

اگر ماسک بسیار سفت باشد یا فشار هوا بسیار زیاد باشد امکان دارد سردرد به وجود آید. فشار دائم روی دیواره بینی میتواند موجب التهاب و مسدودیت سینوس ها شود و سردرد را تشدید دهید.

4. تنگی نفس

دستگاه سی پپ برای اطمینان از کسب هوای کافی موقع خواب طراحی گردیده است. با این وجود، میتواند موجب ایجاد حس تنگی نفس شود، به ویژه اگر عادت به پوشیدن ماسک یا احساس فشار هوا ندارید.

5. گرفتن بینی

جریان هوای خشک و تحت فشار میتواند موجب حس گرفتگی یا آبریزش بینی اعم از حس سوزش، سوزش و حتی خونریزی بینی گردد. این عوارض جانبی می تواند به خصوص برای کسانی که دچار عفونت های مکرر سینوسی هستند شایع باشد.

درباره کرج طب

کرج طب «KarajMed» یک مرکز فنی است که فعالیت خود را از سال 1388 به‌صورت حرفه‌ای در زمینه ارائه خدمات فنی در حوزه تجهیزات پزشکی را آغاز کرده است. کرج طب تا به امروز توانسته است در عمل به فعالیت خود به شکل کارآمد عمل کند. به طوری‌که پس از گذشت بیش از دو دهه از فعالیت حرفه‌ای، همچنان در زمینه ارائه خدمات فنی تجهیزات پزشکی فعال بوده و از دانش روز تعمیرات و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی بهره می‌گیرد. البته کرج طب خود عرضه کننده برخی از تجهیزات پزشکی موردنیاز در جهت تعمیرات این دستگاه‌ها است. این موضوع سبب می‌شود تا کرج طب به‌عنوان یکی از گزینه‌های اصلی در تعمیرات وسایل پزشکی شناخته شود.

کرج طب یک شرکت فنی است، بنابراین خدمات گسترده‌ای دارد. به طوری‌که این مرکز می‌تواند خدمات خود در کلیه زمینه‌های زیر را ارائه کند:

هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده می‌شود، توسط تکنسین‌های دانش آموخته‌ی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند. وسایلی همچون فشارسنج‌ها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژن‌سازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیط‌های درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرند. هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانی‌مدت ممکن است با اختلال روبه‌رو شوند یا یکی از قطعات آن‌ها دچار سوختگی شود. در این صورت می‌توان از طریق شماره‌های تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.


  • تعمیرات اتوکلاو
  • تعمیرات اکسیژن‌ ساز
  • تعمیرات دستگاه فشار سنج
  • تعمیرات میکروسکوپ
  • تعمیرات رطوبت سنج
Go to Top