تعمیر اکسیژن ساز بیمارستانی
ما در این مطلب به مبحث تعمیر اکسیژن ساز بیمارستانی می پردازیم.هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده میشود، توسط تکنسینهای دانش آموختهی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند. وسایلی همچون فشارسنجها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژنسازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیطهای درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار میگیرند. هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانیمدت ممکن است با اختلال روبهرو شوند یا یکی از قطعات آنها دچار سوختگی شود. در این صورت میتوان از طریق شمارههای تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
تعمیر اکسیژن ساز بیمارستانی
هوایی که ما تنفس میکنیم حاوی ۷۸% نیتروژن و ۲۱% اکسیژن و ۱% گازهای دیگر میباشد. دستگاه اکسیژن ساز با کمپرس نمودن هوای محیط به مخازن زﺋولیت، نیتروژن موجود در آن را در هر شرایطی ویژه (بر حسب اصل جذب سطحی نوسانی در فشار معلوم) جدا نموده و اکسیژن خلوص در حدود 90 تا 95 درصد را در دسترس بیمار قرار میدهد.
انواع دستگاه های اکسیژن ساز:
• اکسیژن ساز ثابت یا به عبارتی اکسیژن ساز خانگی در ظرفیت های مانند ۳ و ۵ و ۸ و ۱۰ و .. لیتر در دقیقه تولید و ارائه میشوند (منظور از ۳ یا ۵ لیتر در دقیقه، ماکزیمم مقدار و فلوی تولید شونده دستگاه اکسیژن ساز است.) که اکسیژن مورد احتیاج بیماران را به شکل سیستم پیوسته یا Continuous ایجاد میکنند.
• گونه دیگر اکسیژن ساز با قابلیت حمل یا به عبارتی اکسیژن ساز پرتابل (Portable) میباشند که برای بهره بیماران در خارج از خانه در اندازه های ۲ و ۳و ۵ لیتر در دقیقه تولید و ارائه میگردند که اغلب اکسیژن مورد احتیاج بیماران را به شکل سیستم Impuls (پالسی) ایجاد میکنند.
در این دستگاه از سنسورهای فشار خیلی حساس درون دستگاه بهره گیری شده است که دم و بازدم بیمار را شناسایی کرده و در زمان دم اکسیژن را خارج و در زمان بازدم آن را قطع میکند این ترفند سبب صرفه جویی در استفاده انرژی دستگاه میشود.
فرق این گونه اکسیژن ساز با مدل خانگی آن در سایز و وزن دستگاه و هم تجهیز شده بودن به باتری شارژی درونی است در مواقع اتصال به برق ۲۲۰ ولت شهری و یا ۱۲ ولت فندکی اتومبیل باتری شارژی درون دستگاه شارژ میگردد تا در موقعیت های مورد لازم، برق دستگاه را فراهم کند.
اکسیژن ساز در چه مواقعی مورد احتیاج است؟
این روز ها خیلی از مردم از انواع مریضی های قلبی، ریوی و یا سایر بیماری های تنفسی اذیت میشوند. تعداد مورد توجهی از این بیماران میتوانند از درمان توسط اکسیژن مکمل برای مراقبت های تنفسی در منزل، بیمارستان و یا در یکی از مرکز های پزشکی بهره مند شوند.
اکسیژن گازی میباشد که ۲۱% هوای محیط اطراف ما را فرا گرفته است. فعالیت صحیح بدن ما به این منبع ثابت هوا بستگی دارد. پزشک درمان کننده شما، به علت اینکه بدن، خود توانا به کسب اکسیژن لازم از محیط نیست، درمان به واسطه اکسیژن مکمل را تجویز میکند.
بیمار هایی که حاوی نارسایی های ریوی مانند بیماران COPD و پنومونی و ادم ریوی و … میباشند و به صورت کلی میتوان ذکر کرد بیمارانی که سطح اکسیژن خون آن ها (SPO2) از شرایط عادی کمتر است برای افزایش دادن اکسیژن خون خود احتیاج به اکسیژن تراپی دارند.
بخش های داخلی و بیرونی اکسیژن ساز
۱- فیلتر دستگاه
-۱ فیلتر نخست از جنس پلی اورتان یا همان ابر صنعتی میباشد که مسئولیت جذب گرد و خاک موجود در هوای ورودی را بر دوش داشته و با قابلیت شستشو میباشد و باید هر هفته یک مرتبه با آب عادی بدون شوینده شسته و خشک گردد.
۲- فیلتر بعدی یا همان فیلتر هپا (HEPA) از نوع کاغذی است که سایز و شکل های مختلفی دارد که بستگی به برند دستگاه اکسیژن ساز و5قت عوض کردن متغیری دارند.
۳- فیلتر خروجی از فیلتر آنتی باکتریال بوده که مسئولیت رفع باکتری ها و ذره های میکرونی را دارد تا اکسیژن وارد شده یک اکسیژن سالم و مدیکال برای تنفس شخص باشد.
۲- کمپرسور
مسئولیت کمپرسور مکیدن هوای اطراف به داخل دستگاه و فشرده کردن آن است. کمپرسور اکسیژن سازها بیشتر پیستونی از گونه بدون روغن یا Oil Free میباشند.
هوای خورده شده به داخل دستگاه پس از عبور از فیلترهای وارد شده به کمپرسور ورود کرده و بعد تحت فشار معینی به داخل سیلندرهای زئولیت هدایت میگردد.
بیشترین میزان صدا و ارتعاش دستگاه های اکسیژن ساز به دلیل کارکرد کمپرسور میباشد به همین دلیل در ساخت دستگاه ها بیشتر کوشش میشود تا صدای کمپرسور مهار شود و با تکنیک هایی مثل داخل جعبه قرار دادن کمپرسور و یا سوار نمودن آن به روی فنر این امر را انجام میدهند.
که تکنیک دوم نسبت به تکنیک اول بهتر است چون قرار دادن کمپرسور داخل جعبه با گذر زمان منجر به افت طول عمر آن میگردد.
۳- شیر برقی:
این دریچه یک دریچه چهار راهه میباشد. از یک سمت رابط میان کمپرسور و سیلندرهای زﺋولیت بوده از جهتی دیگر خروجی اکسیژن است. هوای وارد شده را به سیلندر های زﺋولیت رسانده از جهتی دیگر فعالیت خارج کردن نیتروژن از سیلندرها و خارج کردن آن از دستگاه را اجرا میشود.
به علت اینکه مرتب میان دو سیلندر زﺋولیت در حال سوئیچ نمودن است به آن دریچه حرکت کننده میگوییم.
۴- مخزن زﺋولیت:
در اکسیژن ساز دو مخزن که از گرانول های زﺋولیت پر گردیده اند که مسئولیت خالص کردن گاز اکسیژن را بر حسب تکنیک نوسانات جذب سطحی بر دوش دارند و کارکرد آن به این گونه است که گاز نیتروژن را جذب نموده و گاز اکسیژن را از میان تخلخل های خود رد میکند.
پس از اینکه گرانول ها از گاز نیتروژن جمع شدند خالصیت اکسیژن در این ستون ایست کرده و در ستون دیگر شروع میشود و دستگاه آغاز به خارج کردن گاز نیتروژن از ستون میکند و دوباره پروسه تخلیص از نو شروع میشود.
۵- مخزن اکسیژن:
پس از تخلیص گاز اکسیژن و بیرون آمدن آن از سیلندرها گاز اکسیژن در یک مخزنی به اسم مخزن اکسیژن ذخیره میگردد و در این بخش مقدار فشار اکسیژن به واسطه یک رگلاتور تنظیم و به سوی خروجی دستگاه هدایت میگردد.
درباره کرج طب
کرج طب «KarajMed» یک مرکز فنی است که فعالیت خود را از سال 1388 بهصورت حرفهای در زمینه ارائه خدمات فنی در حوزه تجهیزات پزشکی را آغاز کرده است. کرج طب تا به امروز توانسته است در عمل به فعالیت خود به شکل کارآمد عمل کند. به طوریکه پس از گذشت بیش از دو دهه از فعالیت حرفهای، همچنان در زمینه ارائه خدمات فنی تجهیزات پزشکی فعال بوده و از دانش روز تعمیرات و کالیبراسیون تجهیزات پزشکی بهره میگیرد. البته کرج طب خود عرضه کننده برخی از تجهیزات پزشکی موردنیاز در جهت تعمیرات این دستگاهها است. این موضوع سبب میشود تا کرج طب بهعنوان یکی از گزینههای اصلی در تعمیرات وسایل پزشکی شناخته شود.
کرج طب یک شرکت فنی است، بنابراین خدمات گستردهای دارد. به طوریکه این مرکز میتواند خدمات خود در کلیه زمینههای زیر را ارائه کند:
- تعمیرات اکسیژنساز
- تعمیرات فشارسنج
- تعمیرات اتوکلاو
- تعمیرات ECG
- تعمیرات الکتروشوک
- تعمیرات بخور سرد و بخور گرم
هر نوع وسیله پزشکی که در محیط درمانگاه، بیمارستان، مراکز بهداشتی یا حتی در خانه استفاده میشود، توسط تکنسینهای دانش آموختهی فنی در کرج طب قابل بررسی و تعمیر هستند. وسایلی همچون فشارسنجها، بخورهای سرد و گرم، اکسیژنسازها و بسیاری از لوازم دیگر هم در محیطهای درمانی و هم در منازل مورد استفاده قرار میگیرند. هریک از این وسایل در اثر استفاده مکرر یا طولانیمدت ممکن است با اختلال روبهرو شوند یا یکی از قطعات آنها دچار سوختگی شود. در این صورت میتوان از طریق شمارههای تماس 02632248230 یا قسمت تماس با ما با کارشناسان کرج طب ارتباط گرفته و برای تعمیر وسیله خود هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
-
تعمیرات اتوکلاو
-
تعمیرات اکسیژن ساز
-
تعمیرات دستگاه فشار سنج
-
تعمیرات میکروسکوپ
-
تعمیرات رطوبت سنج